Ga naar de inhoud

Hoe werkt rijschool Henny Leenen

Rijschool Henny Leenen verzorgt rijlessen voor de rijbewijzen B (personenauto, ook automaat) De rijlessen worden overwegend gegeven in de “Stedendriehoek”. voor verkeersangstbegeleiding geldt een groter gebied, informeer gerust of de begeleiding ook in uw woonplaats wordt verzorgd.

Naast praktijklessen bieden we ook een degelijke theorieopleiding, die bestaat uit het theorieboek en een code om online examenvragen te kunnen oefenen, inclusief gevaarherkenning.

Henny Leenen heeft diverse opleidingen gevolgd. Daarom kan je bij ons, naast de gangbare rijopleidingen, ook terecht met verkeers– en faalangst. De instructeur is daarnaast erkend autisme instructeur en RIS-gecertificeerd.

Werkwijze
De lestijden worden in overleg gepland. Het is ook mogelijk om ’s avonds en op zaterdag te rijden. Je kunt worden opgehaald bij je thuis, het station, van je werk of van school, en uiteraard kunnen we je daar ook weer afzetten. De lessen duren minimaal een vol uur, maar anderhalf en twee uur kan ook. Onze lesauto’s zijn rookvrij. ook wordt er aan het rijden op de snelweg ruime aandacht besteed. Te denken aan lastige situatie’s zoals knooppunten zoals: Velperbroek bij Arnhem, Knooppunt Beekbergen en niet te vergeten (niet verplicht, wel verstandig en leuk) het lesonderdeel zelfstandig route rijden naar en door Amsterdam, dit gebeurt met 2 leerlingen.

Er wordt als de leerling de auto goed beheerst zoveel mogelijk les gegeven in en om de gekozen examenplaats. het komt ook zeker voor dat er les wordt gegeven in de omliggende plaatsen zoals: Apeldoorn, Zutphen, Twello, Lochem, Bathmen, Olst en Arnhem, Nijmegen en ook Enschede )