Ga naar de inhoud

Bang om fouten te maken

Je kunt in het begin eigenlijk geen fouten maken want alles is nieuw voor je. Tijdens deze ”Ontdekkingsreis” maak je wel ”vergissingen” die je later door te oefenen kunt verbeteren.

Je gaat met plezier naar je rijlessen en boekt goede resultaten. Met je rijvaardigheid zit het allemaal wel goed dus laat maar komen dat examen.
Maar als het zover is, trap je ineens op het gaspedaal in plaats van de rem. Of je weet ineens niet meer waar welke versnelling zit. De zenuwen gieren door je keel! Resultaat: geen goed nieuws van de examinator.

Helaas herkennen steeds meer mensen deze situatie. Henny is Faalangst-instructeur, gespecialiseerd in dit fenomeen. De leerlingen die hier mee te kampen hebben worden op een speciale manier begeleid. Het is voor deze mensen ten zeerste aan te raden de RIS-opleiding te volgen. De rijopleiding wordt afgesloten met een faalangst-examen.

Veel extra informatie
Ook kunnen de aspirant chauffeurs rekenen op uitgebreide feedback betreffende hun verrichtingen tijdens de lessen. Aan het einde van de les geven wij aan wat er de volgende keer wordt behandeld zie ook de huiswerkopdrachten bij de RIS-opleiding. Jouw vorderingen worden door ons bijgehouden en met jou doorgesproken aan het einde van iedere les, waarbij ook jouw mening belangrijk is. Deze meer uitgebreide aandacht is waardevol als de kandidaat bang is om fouten te maken.

Tijd en Geld besparen
Aan de speciale begeleiding zijn GEEN extra kosten verbonden. Sterker nog omdat mede ook door de RIS methodiek de slagingskans groter wordt, bespaar je juist geld. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat iedereen in een keer zijn of haar examen haalt. Maar deze methode is voor veel mensen op zijn minst een stap in de goede richting.

I’ve learned so much from my mistakes, I’m thinking of making a few more.