Ga naar de inhoud

De verschillende examens

Theorie-examen

Bij het theorie-examen worden 65 vragen gesteld opgesplitst in 3 onderdelen: Kennis (12 vragen) Inzicht (28 vragen) Gevaarherkennig (25 vragen) Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig en noodzakelijk voor deelname aan de tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Het individuele theorie-examen kun je zelf reserveren op: www.mijncbr.nl

Voor meer informatie over het theorie-examen klik hier

Tussentijdse Toets/ RIS 3

Rijschool Henny Leenen adviseert om de tussentijdse te doen. De TTT is er voor leerlingen die examen gaan doen voor het Rijbewijs B. Om in aanmerking te komen voor de TTT moet je geslaagd zijn voor je theorie.

Voor meer informatie over de tussentijdse toets klik hier.

Praktijkexamen/RIS 4/Faalangst-examen

Het praktijkexamen en de tussentijdse toets worden in overleg met jou ingepland, daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen (datum/tijdstip) en examenplaats, Deventer, Doetinchem, Arnhem of Apeldoorn.

Bij terugkomst op de examenlocatie hoor je meteen de uitslag en wordt die nader toegelicht. Ben je geslaagd, dan is dat gegarandeerd na 24 uur bekend bij de gemeente waar je woont. Je kunt met je identiteitsbewijs en twee pasfoto’s het rijbewijs bestellen. De wachttijd is een werkweek, maar tegen meerbetaling is het rijbewijs ook in een dag leverbaar.

Voor meer informatie over het praktijkexamen klik hier.